miércoles, 10 de noviembre de 2010

L'art de ser petit

Quan veig un infant dibuixar em fascina. Sense pensar-s’ho dues vegades les seves manetes s’aferren als colors i comença a fer línies i formes totes tant diferents.. A vegades utilitza una ma, a vegades dues i llavors els joc de colors envaeix el paper. La goma d’esborrar no és necessària i tampoc passa res si es surt de la ratlla. Mentre mira el paper somriu i els seus ulls no perden detall. No hi ha pors, ni prejudicis, regna la llibertat, l’harmonia i l’espontaneïtat. Res és igual. Ell decideix què, com i quan crea. Llavors entenc la frase que diu Rhoda Kellogg: “els artistes es passen la resta de la seva vida intentant tornar a pintar com quan eren petits”. Després reflexiono i penso com és de difícil tornar a ser com érem enfront un paper en blanc i què ràpid ens van prendre aquest tesor que tots teníem.


The Kid’s Art Gallery : thekidsartgallery.com

2 comentarios:

  1. ostres que xula la pàgina "the kid's art gallery". Trobo que és un espai on es respecta i es valora el poder artístic de la creativitat a les primeres edats. És genial.

    ResponderEliminar
  2. Sí, és molt xula aquesta pàgina! No la coneixia.
    El que m'ha fet gràcia és que just obrir les imatges que surten són d'un nen (Pau Aguiló) i és de Mallorca (Algaida), el poble veí al meu...

    ResponderEliminar